MSC Gülsün - World's Biggest Container Ship

Griffioen Fotografie heeft het het grootste containerschip ter wereld 2019 op beeld mogen zetten tijdens haar bezoek in de haven van Rotterdam. MSC Gülsün arriveerde dinsdagmiddag 3 september om 14.00 uur aan de kade van de APMT 2 terminal in de Rotterdamse haven.

Dit containerschip is 400 meter lang, 61 meter breed en heeft een diepgang van 20 meter. Met een capaciteit van 23.756 TEU (20 voets standaardcontainers) is dit schip te vergelijken met de inhoud van 14.072 heavy trucks of 1.358 keer de lading van een boeing 747. Naast deze hoeveelheid containers is het ook bijzonder dat MSC Gülsün het eerste containerschip is dat over de breedte 24 containers naast elkaar kan vervoeren.

 

Maak kennis met; MSC Gülsün!

MSC Gülsün. © Griffioen Fotografie


MSC is een wereldleider op het gebied van containervervoer en vanaf 1970 zijn ze geëvolueerd van een bedrijf met één schip naar een vloot van meer als 500 schepen. Onder deze schepen valt op dit moment dus ook het een van de grootste containerschepen ter wereld; MSC Gülsün!

Ik mocht dit indrukwekkende gevaarte op beeld zetten terwijl hij in de haven van Rotterdam aankwam en weer vertrok. Tijdens het filmen stond er erg veel wind en viel er wat regen, wat het filmen & vliegen met de drones lastig maakte. Gelukkig heb ik voldoende ervaring om, ook in deze omstandigheden, kwalitatief gezien prima beelden te maken.

MSC Gülsün. © Griffioen Fotografie

Uiteindelijk ben ik met natte drones en natuurlijk de beelden weer naar huis gereden. Van de beelden heb ik vervolgens in samenwerking met MSC een promotievideo gemaakt om dit mega schip van haar mooiste kanten te laten zien. Het is immers het eerste schip dat instaat is om zo indrukwekkend veel containers tegelijkertijd te vervoeren; 23.756 containers!

Je kunt hieronder of via deze link de beelden die ik heb gemaakt bekijken en delen!


Rating: 4.875 sterren
8 stemmen

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.