Brilliance of the Seas - Royal Caribbean International

Een cruiseschip fotograferen van wel 300 meter lang, 40 meter breed en meer dan 60 meter hoog was, zeker de eerste keer, echt een uitdaging. Het vereist veel voorbereiding als je mooie beelden wilt maken. Zeker gezien het feit dat de cruises relatief hard varen en je helaas te maken hebt met een afstand tussen de drone en piloot. Je hebt dus maar kort de tijd en moet snel kunnen schakelen om het schip van verschillende kanten op beeld te krijgen.

Toch is het gelukt om het prachtige cruiseschip Brilliance of the Seas van organisatie Royal Carribean op beeld te krijgen, maar... helaas was het bij poging 1 zeer bewolkt en dat zorgde ervoor dat de foto's erg donker werden.

Brilliance of the Seas. © Griffioen Fotografie

Na deze eerste, toch positieve, poging hebben we enkele weken later nogmaals geprobeerd om stralende beelden te maken van dit grote cruiseschip. Inmiddels is bekend wat ons te wachten stond en hier konden we dan ook zeer goed op inspelen. Uiteraard willen we niet te laat op locatie aankomen of erg gehaast te werk moeten gaan, dus optijd vertrekken en optijd klaar staan!

Het was die dag gelukkig zeer geschikt weer om te fotograferen en te vliegen. Nadat we gezellig met mensen gesproken hadden en verteld hebben wat we kwamen doen zagen we het schip aankomen varen; tijd voor actie!

Drones de lucht in, beelden maken, en... en weer terug... dat was nog zo makkelijk niet. Beide drones kregen haast met terug vliegen i.v.m. de resterende procenten batterij (25% / 4KM). Na wat spanning of de drones de terugvlucht zouden halen is het toch net aan gelukt!

De tweede poging is uiteindelijk echt een succes geworden! Terug achter de computer konden we tot de conclusie komen dat we prachtige beelden hebben gemaakt ondanks de grootte afstand tussen ons en het schip en de snelheid waarmee het voer.

Hieronder een greep uit de door ons, Ruben Griffioen & Jos Otte, gemaakte beelden van het cruiseschip Brilliance of the Seas;

Rating: 4.7222222222222 sterren
18 stemmen

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Eric Griffioen
een jaar geleden

Professionele foto's en website!👌